FRANK VAN ETTEN

De Apeldoornse volkszanger Frank van Etten heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. In zijn nieuwe huis samen met nieuwe vriendin Melanie. ‘Geld en hits scoren zijn niet het belangrijkste in mijn leven. Niet meer’.

 

karakteristieke pand. Het kan in de buurt dan ook niemand ontgaan zijn dat de volkszanger in hun straat is komen wonen.

Fietsenwinkel

Hoewel de meningen aan de Arnhemseweg verschillen -over smaak valt immers niet te twisten- ontvangen Melanie en Frank naar eigen zeggen louter positieve reacties. ,,Mensen blijven zelfs stilstaan om het te lezen’’, zegt Frank niet zonder trots. ,,In dit pand zat een oude fietsenwinkel met veel achterstallig onderhoud. Op de zijgevel stond de naam van de zaak. Maar dat zag er niet echt mooi meer uit. Ik vind het ook raar als we dat hadden laten staan. Wij wonen hier nu toch?’’

Bak ellende

De verbouwing van zijn huis kostte de nodige energie, maar het resetten van zichzelf was vele malen moeilijker, zegt hij. Er ging een bak ellende aan vooraf. Frank van Etten heeft zijn midlifecrisis naar eigen zeggen dan ook wel gehad. De scheiding van de moeder van zijn drie zoontjes, foute vrienden, een afpersingszaak en de dood van zijn vader hakten er bij de volkszanger dusdanig in, dat het wel even helemaal klaar was met de volkszanger. Er viel een tijdlang weinig te lachen in het leven van de doorgaans goedlachse Frank.

Natuurlijk moet ik ervoor zorgen dat de koelkast gevuld is, ik zing me te pletter’

,,Rust is wat ik wil. Ik heb mijn portie ellende wel gehad. Genieten van Mel en de kinderen, daar draait het om. Natuurlijk moet ik ervoor zorgen dat de koelkast gevuld is, ik zing me te pletter. Maar succes zit in jezelf. Ik ben geen miljonair maar geld en hits scoren zijn niet het belangrijkste in mijn leven. Niet meer’’, vertelt hij terwijl hij in zijn telefoon zoekt. ,,Kijk hier, een appje van een onbekende vrouw. Haar dochter is verslaafd aan drugs en ziet het kind eraan kapot gaan. Het nummer ‘Jij bent niet meer die man van toen’ biedt haar zoveel troost. Het liedje gaat over mijn broer die aan de coke verslaafd was. Ik vind het zo bijzonder dat ik dit werk mag doen. Het draait niet louter om hits. Wat ik zing, komt recht uit mijn hart. Dat voelen de mensen’’, weet hij.

( destentor.nl )


«   »