GORT IN BENIDORM

Benidorm in de kijker met Gort 

In de eerste aflevering belandt Gort op een plaats die wél heel bekend is bij Nederlandse toeristen: Benidorm. Voor de een de hel, voor de ander de hemel. ,,Ik wilde dat graag eens zien”, vertelt Gort. ,,Het raakte me wel. Het is ook maar een jongen die zijn arme vissersdorp met slimme promotie aantrekkelijk maakte. Aan de boulevard zie je Nederlanders met tandemrollators genieten in het zonnetje en een straatje verder zijn de open bars waar Britse hooligans zuipen en schreeuwen en hun broek laten zakken. Heel bijzonder dat dat naast elkaar bestaat.”

Gort vond zelfs een goede witte wijn die de naam draagt van de provincie: Alicante. ,,Eigenlijk is het daar te warm voor de druiven, maar in die wijn - met Chardonnay en Riesling - hebben ze een hartstikke lekkere wijn gemaakt die niks kost.”

Positiviteit

In de andere afleveringen belandt Gort in andere hoeken van het land. ,,Ik viel van de ene verbazing in de andere. Van de positiviteit van de mensen bijvoorbeeld: ik heb veel goedgemutste en aardige mensen ontmoet.”

Al moet je de cultuur wel begrijpen. ,,In Frankrijk zeggen ze nog voor je je vraag hebt geformuleerd al ‘nee’. En als je het dan goed uitlegt, dan krijg je schoorvoetend toch een ja. In Spanje zeggen ze ‘ja’ terwijl het eigenlijk ‘nee’ is, maar dat willen ze niet zeggen want dat vinden ze lullig voor je. Dus dan sta je daar bij een wijnboer met wie je om drie uur hebt afgesproken en die doet dan niet open. Later zegt hij dan: het was siësta.” 

Toch is hij verslingerd aan het land. De flamboyante levensgenieter en zijn vriendin wandelen graag in de Pyreneeën en ze hebben hun favoriete bestemmingen die ze niet allemaal willen delen. Eentje wel. ,,Palencia, tussen Madrid en Bilbao -  is een heel mooie stad. Het is niet aan het strand dus je ziet er er geen toerist!” 

Gort over de Grens is zes vrijdagen lang te zien om 19.50 uur bij AVROTROS op NPO 2. 

Dol-fijn 

www.dol-fijn.com

www.facebook.com/dolfijnopstap 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.