Donderdag 8 oktober 2020

Richard Clayderman in concert 

Tickets 

Rang A :  65 euro

Rang B :  57 euro

Rang C :  49 euro


Tickets presale 

 

070/345.345 (0.30€/min) from belgium 

Theater kassa terplaatse open : 

Dinsdag tot vrijdag vanaf 12.00 u tot 18.00 u  - Zaterdag van 12.00 u tot 16.00 u

2 maal stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 1 oktober 2020
Leo Rojas In Concert

Donderdag 8 oktober 2020
Richard Clayderman in concert

Dol-fijn
www.dol-fijn.com
www.facebook.com/dolfijnopstap

Ballade pour Adeline

In 1976 werd hij uitgenodigd door Olivier Toussaint, een Frans producer en zijn partner Paul de Senneville om een mooie pianoballade op te nemen. Paul de Senneville had deze ballade gecomponeerd als een ode aan zijn nieuwe dochter "Adeline". De 23 jaar oude Philippe Pagès deed auditie tezamen met twintig andere pianisten en verwierf de opdracht. "Hij was een interessante musicus met een zachte touch en een goede techniek", zei Toussaint. "En hij ziet er ook goed uit".

Philippe Pagès' naam werd veranderd in Richard Clayderman (hij nam de naam van zijn overgrootmoeder aan, om te voorkomen dat zijn naam buiten Frankrijk foutief zou worden uitgesproken), en de single werd geproduceerd. Er werden ruim 22 miljoen van verkocht in 38 landen. De titel werd "Ballade pour Adeline".

Succes

Clayderman heeft meer dan 1200 melodieën opgenomen en creëerde een nieuwe romantische stijl met een repertoire dat een combinatie was van zijn eigen handelsmerk met klassieke en popmuziek. Hij heeft wereldwijd zo'n 70 miljoen platen verkocht en 267 gouden en 70 platina platen gehaald. Hij is populair en geliefd in Azië en staat in het Guinness Book of World Records als de meest succesvolle pianist ter wereld".[2]

Clayderman woont in Normandië met zijn vrouw Christine, zoon Peter, en dochter Maud.